Matematika in zgodba

Po meri oblikujemo projektno vsebino, prijavimo projekt na razpise in svetujemo pri njegovem uresničevanju. Kaj lahko storimo za vas?

Oblikovanje projektne ideje

Oblikovanje projektne idejeVsak projekt, za katerega izvajalec želi pridobiti sredstva na razpisih, potrebuje dober koncept, zasnovo, inovacijo (= zgodbo) na eni strani ter logično strukturo, ujemanje vsebine in učinkov ter ustrezno finančno shemo (= matematiko) na drugi. Oblikovanje projektne ideje je proces, v katerem matematiko in zgodbo projekta združimo z razpisnimi zahtevami.

Imate sami čas za pripravo projekta oziroma oblikovanje projektne ideje? Če ja, vas vabimo na kavo, ker deljenje izkušenj o multi-taskingu nikoli ne škodi. Če ne, pa vas prav tako vabimo na kavo – in pogovor o tem, kako vam lahko pomagamo. Veliko projektov je namreč super, ni pa nujno, da njihova zasnova ustreza tudi razpisnim zahtevam. Veliko projektov je po drugi strani skoraj super in imajo dober potencial za uspeh na razpisu, a bi jih bilo treba le malenkostno dodelati. Na koncu velikokrat tudi samo 3 točke igrajo ključno vlogo.

Raje se povežimo in skupaj preglejmo vaše možnosti. Vi sami zagotovo najbolje poznate naravo svojih dejavnosti, naš cilj pa bo, kako jih oblikovati v jasen in zanimiv projekt, ki lahko na razpisih kandidira za sredstva.

Vodenje prijave na razpis

Vodenje prijave na razpisVodenje prijave na razpis je proces, v katerem bomo z vami pili kavo. Vendar bomo na teh sestankih zahtevni, pikolovski in učinkoviti. Zastavljali bomo vprašanja o vašem delu, pomenu in ciljih vaših aktivnosti, vaših ciljnih skupinah in vaših partnerjih. Potem bomo glede na te podatke definirali projekt, zbrali projektno dokumentacijo ter projekt prijavili na razpise. Za vsak vaš projekt ali dejavnost je namreč lahko primernih več razpisov, ne le en najbolj tipičen.

Vsi razpisi imajo skupno okvirno logiko, vsak pa svoje specifične namere, vsebinske določbe in stroškovna pravila. Pri nekaterih lahko kandidirate sami, pri drugih potrebujete evropske partnerje. Nekateri razpisi zahtevajo jasen logičen okvir projekta z ujemanjem osnovne ideje, ciljev, dejavnosti in kazalnikov uspešnosti ter primernimi stroški. Drugi le zelo dobro utemeljitev projekta v širše razvojne cilje in smiselno povezavo vsebinskih aktivnosti in stroškov.

Vse to lahko opravite sami, potrebujete le čas in kompetence. Če to ni problem, potem nas lahko pokličete zgolj za pregled in oceno prijave in celostno vodenje prijave na razpis opravite sami. Če pa sami nimate ne časa ne potrebnega znanja, ju imamo mi: najdemo primeren razpis, razvijemo projektno zasnovo, pomagamo iskati partnerje in pripravimo vso potrebno dokumentacijo. Kakšen je dober projekt? Tak, ki uresničuje novo zgodbo in bazira na zanesljivi matematiki. Si želite še več?

Administracija in svetovanje pri projektu

Administracija in svetovanje pri izvajanju projektaOdobritev projekta na razpisu je šele začetek. Uspešno izveden projekt zahteva tudi učinkovito komunikacijo s partnerji, pravilno beleženje rezultatov projekta, ustrezno administrativno spremljanje, odobrena vmesna in končna poročila. Največkrat šele potem lahko pričakujete nepovratna sredstva ali kredit na računu.

Izvajanje projekta se mora odvijati skladno z razpisnimi zahtevami in oddano projektno dokumentacijo. Mi vam pri tem lahko svetujemo. Morda se projektnega cilja ne da izpolniti s predvideno aktivnostjo. Ali pa partner ugotovi, da v projektu ne more več sodelovati. Kaj storiti? Boste vračali pridobljena sredstva? Hej, cilj morda lahko izpolni tudi kaka druga aktivnost, ki jo že izvajate. Najdete verjetno lahko tudi drugega partnerja, ki bo na koncu še boljši!

Pomagamo tudi pri administraciji projekta. Škoda bi namreč bilo, da kakšen od zahtevkov ne bi bil odobren zaradi malenkosti kot so napačno razvrščanje v proračunske postavke ali neustrezno izplačilo potnih stroškov, pri čemer je ideja projekta vedno zanosno večja od birokratskih excelovih tabel in tipične uradniške miselnosti. Ki pa jo je tudi treba upoštevati.

Naj bodo zaradi takih in podobnih nevarnosti ogroženi izobraževalni tabor za socialno ogrožene mlade? Mednarodna gledališka koprodukcija s po dolgo časa pogovorov končno odobrenim vrhunskim režiserjem? Nakup težko pričakovane opreme za izboljšanje poslovanja? Subvencija za zagon podjetja?

Pokličite raje nas, ali pa nam pišite. Administracija je lahko tudi naša skrb, svetovanje pri izvajanju pa pomeni, da še kdo poleg vas išče rešitve, in da niste sami. Vse bo v redu.

Z veseljem bi radi izvedeli več o vaših projektih.
Takole lahko stopite v stik z nami:

Naslov

Matematika in zgodba, d.o.o.
Tuga Vidmarja 2, 4000 Kranj

Socialna omrežja

LinkedIn
Facebook

Novice


Matematika in zgodba

Ustvarjeno v Sloveniji. ©2015 Matematika in zgodba, d.o.o.Razpis je pol zdravja.

Piškotki